Alla inlägg under november 2008

Av Lina - 17 november 2008 00:48

På datumet står det den 17/11, måndag alltså, men klockan är bara stax efter 12 på natten så för mig är det fortfarande söndagkväll. Har sett filmen Ladder 49 ikväll och den var hur bra som helst! Efter det gick jag och satte mig framför datorn och böjade läsa igenom allas bloggar. Det tog ett tag, men det är så roligt och intressant och läsa! Självklart måste jag lämna kommentarer också (till de flesta gjorde jag det)


I helgen har jag pysslat på med mina julkort. Det är riktigt roligt när man väl sätter igång. Det tar ett tag innan man är igång och sen tar det lite tid för varje kort för man måste hela tiden fundera på hur man vill ha det... De kort som har tagit längst tid har givetvis också blivit snyggast. Är inte speciellt nöjd med de som tog 10 minuter att göra.... men det gör inget! Man lär sig alltid någonting på det! Här kommer ett kort på alla fina julkort jag har gjort... ja nästan alla iallafall.


mina fina julkort 

 (Hoppas bara nu att jag har råd att betala portot!!)


Gick en långpromenad runt Boda med Linda igår. Solen lyste precis som en stark ficklampa, hur konstigt som helst och samtidigt det vackraste jag sett på länge! Sådana här dagar älskar jag att vara hemma i Boda! Vill inte alls tillbaka till stan!


min vackra by Boda utanför Lit i Jämtland

Imorgon ska jag ringa och tacka ja till jobbet som receptionist på Holiday Club i Åre. Boendet fixade sig igår. Ska bo i Duved, ca 5 km väster om Åre. Jag kom på ikväll att jag tänkte unna mig lite extra när jag får min första lön. Jag har inte gått på en spa-behandling på över 4 år! Har ju inte haft råd medans man varit student.... Men nu ska det bli av! ÄNTLIGEN!!


Sen kom jag på att jag kommer att ha ett Spa på mitt jobb ju, och ett stort badhus, och ett saunaworld, och ett gym! Wow! Jag undrar vilka förmåner man får som anställd... =)


Nu är det snart läggdax, ska bara kolla facebook också...


kram kram

Av Lina - 15 november 2008 10:31

Nu har det ÄNTLIGEN fixat sig med boendet i Åre. Jag ska hyra ett rum i rätt så stor och fin lägehet på Kyrklägden i Duved (de röda stora längorna brevid kyrkan). Det är en kille som heter Pierre som är ägaren av lägenheten och sen är det en annan tjej som ska hyra det andra rummet.


Jag åkte dit igår och kollade läget. Samtidigt passade jag på att kolla in en lägenhet i Undersåker men den var inte så intressant. Visst var det helt okej att bo där, i källarvåningen på en villa, mitt i skogen, litet kök (pentry) ganska fräscht osv. Nackdelen är att jag måste köpa en bil om jag ska bo där + att det kan bli lite ensamt. I Duved går bussarna rätt så ofta in till Åre och flera anställda på H C bor också i Duved så då kan vi samåka till jobbet. Skidbackarna är alldeles utanför huset, elljusspåret (skidspåret) lika så och det gillar jag =) Det är ju som det är att hyra ett rum, men det var den enda lösningen nu. Jag bor väl där tills i april/maj eller så länge jag trivs sen får jag skaffa nåt eget. Det är ett bra sätt att lära känna nya människor på också!! Synd är bara att jag inte kan ha så många övernattande gäster där, en eller två stycken inne på mitt rum, men då blir det trångt (och mysigt :)


När jag tittar ut genom fönstret idag så ser jag bara vitt, vitt, vitt!!! Det har snöat hela natten här i Boda. Därmed fick jag lite julkänsla och därför vill jag pyssla idag. Igår fick jag hem lite stämplar som jag hade beställt från Panduro så nu blir det julkortstillverkning för fulla muggar =)


Av Lina - 13 november 2008 13:01

Ska ut och fika på stan nu med Jessica och William. Idag skulle William till tandläkaren för första gången så jag får nog säkert höra hela historien om det under fikat =)


Ikväll blir det fest med "studenterna" Doris, Danijela, Jim och Jossan. Vi ska till Oscars och sen till Plaza. Jag hoppas det blir skoj! Jag ska hålla nere min förväntningar för då brukar det bli hur bra som helst.


Har även fått en förfrågan om boende i Duved! =)

(från annonsen på Blocket)


Av Lina - 12 november 2008 19:34

Har haft en såååå tråkig dag idag. Åkte in till stan imorse från Boda. Skulle äta lunch med Josse, men tyvärr var hon tvungen att avboka i sista stund, så jag stannade hemma, i sängen, tittandes på TV, igen. Ni som tycker att jag låter lat så ska jag säga det att det inte är lätt att vara arbetslös!! Jag är helt enkelt inte på humör att hitta på nåt. Vissa dagar är mycket värre än andra och då känner man sig helt värdelös och att man inte skulle klara av någonting.


Nu har jag inte bara tittat på TV idag, lite aktiv har jag faktiskt varit! Har sökt tre jobb, gått två promenader och jag har lagat en mycket god middag till mig själv. Det har nästan löst sig med boendet uppe i Åre också (om jag har tur). Det kan bli en liten etta i Undersåker ledig. Det skulle faktiskt passa mig rätt så bra, men då måste jag köpa mig en bil. (Någon som ska sälja en bil?) Om jag bor i Undersåker så kommer jag ifrån alla turister (!) i Åre och samtidigt kommer jag närmare Vålådalen där jag kan träna min skidåkning! Jag har ju anmält mig till Tjejvasan nu så jag måste träna järnet nu om jag ska slå min tid!!!  Jag har också en annons ute på Blocket och på are.cc där jag söker boende, men det lär nog inte ge något. Konkurrensen är hur stor som helst!! Ska träffa en kille den 19 nov. som behöver en inneboende hos honom i Duved. Det kan ju funka också. Bussarna går rätt så ofta mellan Åre och Duved och då behöver jag inte köpa någon bil!


Chefen på Holiday Club har mailat och ringt mig idag, men vi har inte lyckats få tag på varandra än. Jag undrar vad han vill...!?! Kanske han har fixat boende åt mig, eller så vill han ha ett ha besked NU om jobbet!! Det senare blir ju ganska jobbigt eftersom boendet inte har löst sig än till 100 %.

Jag har inte hört nåt om de andra jobben som jag sökt heller.... Det är otroligt vad jobbigt det är att gå och vänta på svar!


Nu ska jag se Bonde söker fru....


kram



Av Lina - 11 november 2008 19:25

Här kommer några bilder från Halloweenfesten!

jag den snälla häxan


Djävulen Kristoffer och Döingen Jens


Screem (Jesper) Hulkan (Jessica) och den gamla damen (Maria)


flera av mina gäster


Häxan Lina och Emil


Albin berättar spökhistorier



jag och Maria



















Av Lina - 9 november 2008 20:10

Igårkväll "slängde" jag ihop en liten äppelpaj som jag tog med mig till Doris och Danijela. Vi kollade på Dansbandkampen såklart och det var helt rätt band som gick vidare. GoodTimers var bra men inte så bra så de skulle gå vidare. Jag hejar mest på Larz Kristerz från Älvdalen för de har en härlig och charmig stil som jag verkligen gillar. Vi får väl se vad som händer när Jannez ska utmana dom....


Sov jättelänge idag med. Sen knäppte jag på TV:n för att se reprisen på Idol. Det var mycket bra låtar och Idolerna är hur bra som helst. Det är mycket stor konkurrens mellan dom. Rätt kille åkte ut iaf! Jag hejar på Kevin och Anna. Jag hoppas jag får se dem i finalen!


Nu är jag i Boda. Åkte hit mitt på da´n för att hälsa på pappa lite. Det är ju trots allt farsdag idag! Hälsade även på Karin och David, tvillingarna Edla och  Elvira samt deras nyfödda dotter Madicken. De verkade må bra och det var kul att träffas! Det händer inte allt för ofta. Jag hade köpt en liten "gröt" till Madicken och en inflyttningspresent till hennes mamma och pappa eftersom de har flyttat in i det nybyggda huset i Ringsta! Glada blev allihopa!


nu ska jag forska vidare på min affärsidé för imorgon har jag en telefonintervju med ett franschisingföretag, en intervju med en ägare och sen på eftermiddagen ska jag på Almi för att höra vad de kan hjälpa mig med.


kram

Av Lina - 8 november 2008 17:08

Är nyss hemkommen från en otroligt rolig spännande och intensiv fest i Vemdalen. Jag hade hur kul som helst. Åkte ner med Jens och Kicki, bodde tillsammans med "buggmaffian" i en stuga i Sörgårdarna och där har det varit fest sedan vi kom ner i torsdagskväll. Jag kände inte så många men det var så trevligt att träffa nytt folk! Igårkväll dansade jag HELA kvällen och var helt slut när jag kom hem! Det var den roligaste dansen jag har varit på på flera år!! Jag såg att Thomas Deutgen var där också och stuffade på. Det är han som är med i juryn i Dansbandskampen. Jag tänkte faktiskt bjuda upp honom men han var upptagen hela tiden, typiskt!


jag är på väg ut på dansen

Idag tog vi en "promenad" upp på fjället där vi stannade och fikade lite grann. Mysigt!! Det var skönt att komma ut en sväng. Vädret var inte det bästa men helt okej.


friluftsdag i Vemdalen


Ikväll blir jag så klart spikad framför TV:n för att se en ny omgång av Dansbandskampen! Nu låter det som jag har blivit värsta dansbandsnörden men jag tycker faktiskt det är roligt.... haha


kram

Av Lina - 6 november 2008 15:01

Tänkte åka ner till Vemdalen idag för där är det dansforum i helgen! Jag ska åka ner tillsammans med min kompis Jens och ska bo tillsammans med honom och hans kompisar i en stuga vid Sörgårdarna. Jag känner bara Jens och Kristoffer (Jens tog med honom på Halloweenfesten) och resten vet jag vet jag inte vilka de är. Jo förresten två av dom har jag träffat förr men det är inga jag känner. Det ska bli skoj att träffa lite nytt folk faktiskt. Jag behöver lite social samvaro nu och därför bestämde jag mig att följa med så sent som igårkväll trots att jag inte har så mycket pengar nu. Som arbetslös så har man ju inte det så bra ekonomiskt, speciellt inte när man inte är med i någon a-kassa. Jag får väl prioritera lite....


Appropå dans så har jag skickat ut en "inbjudan" till Dansbandskampen i Strängnäs den 22 november (TV-programmet som går på lördagskvällarna) Krokoms turistbyrå arrangerar resan med transport, hotellboende, mat inträdesbiljetter, dans mm. Det kostar bara 1695 kr!! Det vore så skoj om vi kunde åka ett gäng, dansa loss, roa oss och heja fram det jämtländska dansbandet (min favoriter!!) Jannez. De kommer från Laxsjö, Föllinge och de har spelat tillsammans i över 20 år!! Kolla in deras hemsida på www.jannez.nu


Är det någon som är sugen så hör gärna av er till mig!! =)


Nu ska jag iväg och ha kul!

Kramen


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards