Alla inlägg under oktober 2008

Av Lina - 13 oktober 2008 12:06

Är hemma i Boda. Här är det rätt så tomt nu. Min morbror Roland och Sheila åkte hem till Canada nu på morgonen. Lite trist och tomt, men de måste ju åka nån dag... Jag satte igång och städade husen, mamma och pappas hus OCH Evelinastugan (hemgår´n åt mamma) imorse så nu är det gjort. Hoppas mamma blir glad :)


Jag och Roland dansar lite

Igår var vi på middag till Gudrun (min morbror Elons fru/kusinernas mamma) och hon bjöd på mycket god mat. Potatis och lax med stenbitsromsröra eller/och köttbullar med lingonsylt och till det en supergod sallad. Till efterrätt fick vi hjortron med grädde. Mums! Erik var också med. Det var kul att träffa alla igen, under lite trevligare omständigheter. Förra gången var det ju på Elons begravning. Lite sorgligt var det iallafall igår. Det kändes tomt utan Elon. Jag saknar honom och alla hans otroliga berättelser om jobbet på gården, om kriget och om alla filmer med Clintan som han har sett.

Morbro Elon på sin gård

Har inte hört nåt än från Holiday Club. Chefen hade några intervjuer kvar att göra förra veckan så jag hoppas att han snart kan bestämma sig (för mig!!) Jag börjar bli lite nervpirrig. Tänk vad roligt det skulle vara att få jobbet som arbetsledare!


Nu snart ska jag även sätta igång och röja på övervåningen i Evelinastugan för där har det i flera år lagrats gamla möbler, leksaker, kläder, tv-apparater, stereo-apparater mm mm. Ska kolla om det är nåt man kan sälja annars är det bara att hiva allt på sopstationen. Kanske starta en loppis nu när jag inte har nåt att göra på dagarna?!?! hmm det ska jag fundera på....


kram kram









Av Lina - 11 oktober 2008 10:06

Åkte till Aspås igår, till min syster Marianne och hennes familj. Vi blev bjudna på middag till deras grannar Carola och Johan. Det blev en mycket trevlig kväll med mycket vin, surr och spelande. Jag blev spöad i biljard, airhockey och i crosskörning (Xbox). 


Anton (8 år) och Ida (6 år) heter hennes barn och de ser ut så här


anton och ida


Idag kommer pappa och hämtar mig, sen ska vi åka in till Folkets hus i Östersund där Centerkvinnorna har anordnat en jubileumsdag (de fyller 75 år som organisation) Det är marknad/mässa om kvinnligt företagande och  Elin "Grynet" Ek kommer dit och ska föreläsa om kvinnonas styrka och "ta ingen skit". Allt det här är gratis och ni vet, gratis är gott! =)

 Jag berättar mer sen om hur det var där....


Nu ska jag umgås en stund till med mina syskonbarn.


Kram



Idag

Av Lina - 7 oktober 2008 21:45

Idag har jag varit på tur med pappa, morbror Roland och hans fru Sheila till Åre. De kom och hämta mig i stan vid halv tolv tiden idag. Vi stannade först till i Järpen för att gå in och kolla om det fortfarande var någon rea på Lundhags (rean var förra helgen som jag missade). Det var det! =) Pappa köpte två fina fritidsbyxor och en skjorta för 800 kr och jag köpte en likadan (?) skjorta för 200 kr. Skjortorna är gjorda på bambu och ska tydligen vara jättebra. kolla in Lundhags vinterkollektion på deras hemsida. Det finns mycket fint och bra grejer där.

vi köpte likadana skjortor

Efter det åkte vi förbi och kollade på Ristafallet i Undersåker/Hålland. Det var stort och mäktigt som vanligt. Sist  jag var där (och enda gången för den delen) var jag där med Erik, ungefär 13 månader sedan, på vår första dejt!

 Mycket trevligt! 


Jag står vid Ristafallet

Därefter åkte vi in till Åre 'downtown' men bestämde oss för att åka ner på Holiday Club istället för att käka lunch där. Det var ett av de få ställena som var öppet nu. Jag åt en jättegod pastasallad med soltorkade tomater och lufttorkad skinka, pappa åt köttfärssås och spagetti, Shelia åt en ost-och broccolipaj med sallad och Roland åt pannkakor med sylt och grädde =) ha ha vilken blandad kompott! men alla blev nöjda och glada! Därefter bestämde jag mig för att gå och hälsa på receptionschefen för att presentera mig eftersom jag har sökt jobb där, både som receptionist och som arbetsledare för receptionen och Time-butiken. Hon var upptagen så jag fick sätta mig ner och vänta i fem minuter, men då kommer självaste storchefen och hälsar. Han undrade om vi inte kunde prata lite. Visst sa jag och direkt blev jag utfrågad om allt möjligt. Han grillade mig på fem minuter och jag fick nästan blackout, jag hann inte tänka på vad jag sa egentligen... och det enda jag tänkte var 'oh, skit, vad ska jag säga nu för att inte låta som en idiot'... osv. Ja ni som har vart på arbetsintervjuer och blivit pressade vet ju hur det känns.... Men det roliga var att han till slut sa att han ville erbjuda mig jobb. Jag uppfattade inte riktigt vad han menade så jag sa '-Va!! vad menar du?' -Ja jag är redo att anställa dig om du vill, men då för receptionstjänsten säger han. Tror ni att jag blev lite paff? Samtidigt började adrenalinet pumpa och handsvetten började rinna... För arbetsledartjänsten var han tvungen att fundera ett tag till medans jag fick en 'hemläxa'. Jag ska fylla i ett formulär där olika arbetsuppgifter/ansvarsområden som finns uppradade. Min uppgift blir att markera vad jag vill och tycker om att göra i mitt arbete samt mina styrkor respektive det jag är mindre bra på och inte helst vill göra.... Kompletterar jag den andra sökande (vi är två som ska dela på arbetsledarrollen och den andra är en kille fick jag veta) så får jag jobbet men om vi är för lika så blir det inget jobb. Jobbigt!! Nu gäller det att pricka rätt svar för att få jobbet! Det skulle vara roligt att jobba där. Det är heltid och det är en tillsvidare tjänst (icke säsong!!)  Vi får se vad som händer.... jag har som sagt sökt många andra jobb också som jag är intresserad av. 


Nu ska jag börja leta boende i Åre vilket inte blir en lätt uppgift. Jag har, tills i januari, möjlighet att hyra en lägenhet i andra hand mitt i Åre vilket är bra, men efter det måste jag ha nåt annat! Är det någon som vet nåt eller hör om något så hör gärna av er till mig!!!  


När vi var på väg hem så stannade vi till i Ytterån för att jag skulle köpa frimärke och kuvert på Statoil. Ivirg för att hinna posta brevet så tänkte jag inte riktigt på vad jag gjorde. När vi hade kommit till Aspåsvägen på väg till Lit ringer en tjej till min mobil och säger att hon har hittat min plånbok. På vägen! I Ytterån! Men f*n också. Då började adrenalinet pumpa igen. Jag hade lagt den på biltaket medans jag fixade med brevet och sen glömt bort den när vi åkte iväg. Snacka om tur och att det finns ärligt folk! Vi träffades på OK/Q8 och det var en ca 14-årig tjej som hade hittat den. Hon fick en hittelön för att hon var så snäll!  

Av Lina - 6 oktober 2008 22:59

Åh så skönt att vara hemma i stan igen... faktiskt. Borta bra men hemma bäst som man säger! Även om vardagspysslet kommer tillbaka. Idag har jag tvättat flera maskiner med tvätt, sprungit på stan, handlat lite prylar på Rusta, Ö&B och Jula och besökt arbetsförmedlingen (anmälde mig arbetslös igen)


Jag och Erik har också varit lite barnvakt åt William och det var kul. Jag har saknat honom så mycket nu när jag har varit borta. För er som inte vet vem det är så kan jag berätta att det är min bästa kompis Jessicas son som är 4 år gammal. Han är så smart, glad och rolig. Han gillar verkligen Erik också. Han ser upp till honom eftersom han är polis. När vi var på Jula så ville han inte åka därifrån utan fyrhjulingen. Han är helt tokig i motorsport, skotrar, crossar och fyrhjulingar. När han fyllde år i somras fick han en fin cross av sin mor och far. Han är jätteduktig på att köra och jag är övertygad om att han kommer att syssla mycket med motorsport även i framtiden.


William med sin nya cross 

Efter middagen for vi till Odensala för att hälsa på till Martin och Kristine (Eriks fd klasskompis/hyresvärd) De bjöd på kaffe och det blev mycket surr om polisens arbete samt snickerier. Erik har varit lite pjutt idag eftersom han var ledig på en dag då det har hänt så mycket i Åre, med tanke på bankrånet imorse mm. Typiskt, när det "äntligen" händer nåt "på riktigt" så får han inte vara med.... 

Nu ska vi se film och sen hämta sista tvätten i tvättstugan och därefter blir det hopp i säng. Imorgon har jag inga större planer. Erik åker tillbaka till Åre mitt på dan för att jobba. Jag tror jag åker till Boda på kvällen. Vill gärna träffa morbror Roland och hans fru Sheila en gång till innan de åker tillbaka till Canada. Och sen vill jag ju givitvis träffa alla mina andra vänner som bor i och omkring Lit.


kram


ps. Anneli, läser du detta så får du gärna svara på hur man ska göra för att kunna lämna kommentarer på din blogg. Jag fattar ingenting!?!?! Jag har inget google-konto, måste man ha det?



Av Lina - 5 oktober 2008 23:50

Är nyss hemkommen från en lång, rolig, fartfylld och slitsam helg i Umeå tillsammans med Blåhammarpersonalen från både vinter- och sommarsäsongen. Totalt var vi 20 personer. Gick från Blåhammaren i onsdags (en dag tidigare än planerat) åkte till Åre där vi hade hyrt en stuga. På torsdagen åkte vi ut till Undersåker (Hedmans) för att hälsa på "Bagar´n" Johan som bor där. Han hade naturligtvis bakat en massa gott som han bjöd till kaffet. Därefter for vi tillbaks till stugan för att käka lunch. På eftermiddagen åkte vi ner på Holiday Club för att bada och basta. Mycket roligt. Kom hem igen, åt middag, somnade tidigt.


På fredagen klev vi upp tidigt, åt frukost och städade ut oss ur huset för att sedan bege oss upp till Umeå där resten av avslutningen skulle hållas. Kom fram sent på eftermiddagen, åt paj, träffade resten av gänget, hade chokladprovning (mmm mycket gott) och sen badade vi badtunna och drack öl =)


På lördagen åkte vi till Bjurholm, långt in i skogen någonstans utanför Umeå, till ett ställe som hette Grönåkers Farm där vi red islandshästar. Vi fick dela in oss i 4 grupper om fem i varje. När de andra red så fick vi andra gå på en tipsrunda som Malin hade ordnat. Frågorna hade vi själva ställt där var och en hade i förväg fått skriva ner en fråga om sig själv (som ingen annan visste om) och lämnat in den till Malin. Frågorna skulle helst vara roliga och/eller pinsamma. Hon gjorde därefter 1 X 2 alternativ. Det var en annorlunda och rolig tipspromenad där vi fick skratta mycket.

Ridturen gick mycket bra, men vi fick inte galopera så mycket vilket var synd. Min häst hette Hera och var jättesnäll.


jag och min häst Hera

Därefter åkte vi tillbaka till Ola och Marias ställe i Kvarnsjö(där vi hade vinprovningen, badet,återsamling av gänget och bodde över). Några av oss åkte direkt in till stan. Vi skyndade med att fixa vi oss i ordning för att sedan gå ut och äta på restaurang. Vi blev bjuden på Invito, ett härlig och mysig italiensk restaurang/nattklubb. Mycket god mat! Vi hade lite drickspengar över (eller inte så lite, ca 4000 kr)  och för det köpte vi vin till maten. Det räckte till och med till en drink efter middagen. Rebecca fick vara ansvarig för drickspengarna vilket hon gillade skarpt.

She looooves money!  lol

Rebake med pengarna

 och Bosse undrar om det var så klokt att lämna över pengarna till henne.... ser lite skeptisk ut! Haha


Idag har det varit en lång dag. Innan vi åkte från Umeå så träffades vi alla i gänget en sista gång på Schmäck (ett café mitt i Umeå + att det var de som hade chokladprovningen för oss) för att fika och snacka lite... Jag handlade dessutom med mig lite choklad som jag gillade eftersom vi fick lite rabatt. Tre chokladkakor blev det; en vit, en mjölkchoklad och en mörkare plus lite chokladhjärtan som Erik har fått av mig!!


Erik kom och hälsade på ikväll och det känns underbart!! Ska lägga mig nu... är sååå trött. Skriver mera snart....


kram kram


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards