Alla inlägg den 2 mars 2012

Av Lina - 2 mars 2012 22:40

Nu är alltså vårvintern här igen! Mars och april månad är de allra bästa månaderna (förutom de varmaste dagarna på sommaren som är ganska lätträknade) på året tycker jag. Det är nu vi får längre ljusare dagar och solen tittar fram mer och mer för var dag och nu värmer den så skönt i ansiktet. Det är underbart skidväder till fjälls och därför passar vi på att ta turer så ofta det går. I år är det ju extra kul eftersom jag har Maja också. Hon trivs jättebra i pulkan och där sitter hon och njuter av resan.



  Här är vi på väg till Lillåstugan i Ullådalen

 


Förra helgen var jag hem till Boda en sväng. På lördagen tog vi; jag och Maja en tur på skoterspåret längre upp i byn och som tur var fick vi sådär härligt vårvinterväder då. Det var rally efter gammalvägen denna dag så vi mötte flera skotrar och folk som kom gående för att se på tävlingarna vilket var jättetrevligt. Flera stannade och pratade.


På söndagen tog jag, Maja och mamma en tur till stan för att få uppleva vår "Vinterstad" Östersund. Där i Badhusparken parkerade vi bilen, tog på oss skidorna, lade Maja i pulkan och begav oss ner på Storsjöns is. Denna dag bjöd på lite vindar från norr så det blåste tyvärr lite kallt, men solen var framme samtidigt så den värmde lite grann i ansiktet. Vi tog en tur bort mot Vallsundsbron innan vi vände åter till Badhusparken. Dit hade det då kommit massor av folk för att få uppleva samma som oss. Det blir en fantastisk stämning där med allt myller av folk, korvgrillning och kålbullestekning, solande, skridsskoåkning och lite lek och bus. Vi köpte oss en korv med bröd och en varm choklad innan vi åkte hem igen. Önskar ibland att vi bodde i Östersund så vi kunde utnyttja detta oftare. Det vore kul att prova åka lite mer långfärdsskridskor. Det finns flera kilometrar av leders om man kan åka. Det är alla typer av folk ute som åker och väldigt många barnfamiljer. De har barnvagn, pulka, snowracers mm. som de drar med sig.



 


   


Idag fick jag till och med mig Erik ut på en tur. Vi hade tänkt att ta en tur till Yttersvallen för att äta en våffla. Då skulle vi utgå från Trillevallen, men när vi väl kom dit så blåste det jättemycket och solen syntes inte till alls. Dessutom fick vi veta att de inte hade öppet där i Ytterstvallen, endast helger. Jag blev inte alls sugen på att ge mig iväg då så vi bestämde istället för att åka till Edsåsdalen. Där var det lite bättre väder så vi tog ett varv i elljusspåret, 3,5 km. Det var en bra start för Erik, han har nämligen inte åkt skidor på ett tag så det blev en bra mjukstart för honom. Första backen ramla han i men sen gick det bara bättre!


 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards